Information vedr. Pinsestævnet og herpesvirus

Kære Rytter

Først og fremmest – Tvisturs Pinsestævne 2018 bliver afholdt.

Vi har fået par henvendelser angående det udbrud af herpesvirus, som der snakkes så meget om på de sociale medier. Der er tale om et afgrænset udbrud i stalde, der ikke er forbundet til islandshestemiljøet. Ifølge sidste nye opdatering fra DRF er der i den forgangne uge foretaget et stort antal stikprøver, og der er ikke fundet positive prøver for herpesvirus type 1

https://www.rideforbund.dk/Information/Nyheder/2018/05Maj/Opdateringvedrherpesvirus1pr7maj2018.aspx

Vi henstiller til DI’s anbefalinger: http://www.islandshest.dk/smitsomme-sygdomme/#more-37550 ligesom vi også henstiller til at følge løbende opdateringer på DRF’s hjemmeside.

Som altid har vi alle ansvar for at sikre vores hestes velfærd og gøre vores bedste for at sikre os imod unødig sygdomsspredning. Ifølge DRF er risikoen for spredning minimal, hvis der bliver holdt øje med temperatur og almenbefindende hos alle heste i ”raske stalde”. Er man i tvivl om noget henviser vi til, at man kontakter sin egen dyrlæge for råd og vejledning.

Som en ekstra forholdsregel vil vi til årets pinsestævne desinficere staldene inden stævnepladsen åbnes og henstille til at alle begrænser sig til kontakt med egen hest under stævnet. Desuden vil vi bede publikum om ikke at færdes i staldene.

Husk at alle er underlagt DI’s Tro- og Loveerklæring. Derved skulle risikoen for sygdom være lige så lille som den altid har været.

Ved framelding gives pengene kun retur ved fremvisning af dyrlægeerklæring eller lægeerklæring.

Vi glæder os til at se jer til Tvisturs Pinsestævne

Med venlig hilsen

Tvisturs Pinsestævneudvalg, Majken og Theresa

You may also like...